Menu
 

· Home Page
1 · SpirosART
1 · Δημιουργία Ιστοσελίδων
· Ειδήσεις
· Games On Line
· Τηλεόραση Ραδιόφωνο
· Μαγνησία
           · Βόλος
           · Αλμυρός
           · Νέα Αγχίαλος
           · Αγριά
           · Τρίκερι
           · 
Πήλιο
           · Τρενάκι Πηλίου
           · 
Οθρυς
· ΜΡ3 - Μουσική
· Βιβλίο Επισκεπτών
 · Δορυφορικά
· Ring Tones
· Links
· Εργαλεία για site
· Contact Info

 

 

      Προβληθείτε

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Πρόσθεσε ένα SITE

 

      Επισκέπτες

Counter

 

 

 


  Home Page  
 

shift.gr  

 
    Top     

  ΑΛΜΥΡΟΣ  
 

Ο Αλμυρός, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, βρίσκεται στο κέντρο μιας εύφορης πεδιάδας γνωστής με το όνομα «Κρόκιο Πεδίο» η οποία διασχίζεται από χείμαρρους. Ο Δήμος Αλμυρού αριθμεί σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 8.916 κατοίκους και περιλαμβάνει εκτός από την πόλη του Αλμυρού και τους οικισμούς Ανω Μαυρόλοφο, Αργιλλοχώρι, Ζαρκαδοχώρι, Μαυρόλοφο, Νεοχωράκι και Πέρδικα.
Η πρώτη αρχή της ιστορίας του σημερινού Αλμυρού πρέπει να αναζητηθεί στην ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΟ , κοντά στη σημερινή θέση Κεφάλωση (περίπου 10 χλμ. από τον Αλμυρό).
Η Αλος ήταν σημαντική και πολυάνθρωπη πόλη γνωστή για το λιμάνι της και το ρόλο της στους Περσικούς πολέμους.
Μετά τη ΒυΖαντινή εποχή, για λόγους κυρίως πειρατικών επιδρομών, η πόλη χτίστηκε στη σημερινή θέση. Μετά την απελευθέρωση από τα στρατεύματα κατοχής άρχισε να αναπτύσσεται σημαντικά. Από το σεισμό το 1980 ο Αλμυρός ανοικοδομήθηκε ριζικά και πήρε τη σημερινή μορφή του.
Ο Αλμυρός αποτελεί σημαντικό αγροτικό και εμπορικό κέντρο του Ν. Μαγνησίας, ενώ εξελίσσεται και σε κέντρο αγροτοτουρισμού για την περιοχή. Στο Μουσείο μπορείτε να δείτε πλούσια ευρήματα νεολιθικής εποχής, ενώ, ακριβώς απέναντι, μπορείτε να επισκευθείτε το παλιό Γυμνάσιο Αλμυρού, ένα μνημειώδες νεοκλασικό κτίριο των αρχών του αιώνα μας που μαζί με το μουσείο αποτελούν τα μοναδικά παλιότερα και μνημειωδέστερα κτίρια της περιοχής.


Το δημοτικό τουριστικό δάσος Κουρί μια έκταση 1200 περίπου στρεμμάτων είναι ιδανικός τόπος περιπάτου πνιγμένο στις βελανιδιές με το παραδοσιακό τρενάκι, όμορφες λίμνες αλλά και Ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα.
Μια βόλτα στην παραλία του Αλμυρού θα σας μαγέψει ενώ το καταπράσινο όρος Όθρυ προσφέρεται για τους λάτρεις της πεζοπορίας και είναι ιδανικός τόπος παραθερισμού.
 

 
    Top     

  ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΑΛΛΑ  
 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:

 • Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ , πολιούχου
 • Οι ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ
 • Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΧΑΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 'Η ΟΘΡΥΣ' , στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου
 • Το ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • Το ΚΟΥΡΙ , αισθητικό δάσος από βελανιδιές (1.150 στρεμμάτων), το μοναδικό στην Ευρώπη δάσος βελανιδιάς σε πεδινή έκταση, 2 χλμ BΔ. O χώρος αναψυχής έχει λιμνούλες, γεφυράκια, παιδότοπο και ζωολογικό κήπο (ελάφια, αγριοπρόβατα, ζαρκάδια, πάπιες, κύκνοι, παγόνια, φασιανοί κ.ά.). Τρενάκι πραγματοποιεί διαδρομές μέσα στο δάσος. Στην είσοδο του δάσους λειτουργεί το καφέ μπαρ - εστιατόριο 'Αρχοντικό' (τηλ. 23100)
 • Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ , στην Ευξεινούπολη. Κοντά στην κωμόπολη υπήρχε στην αρχαιότητα η πόλη Ίτων, γνωστή για το ιερό της Αθηνάς Ιτωνίας
 • Οι ΛΙΜΝΟΥΛΕΣ ΖΗΡΕΛΙΑ , κοντά στην Ευξεινούπολη, υγροβιότοπος με μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Σε γειτονικό ύψωμα (μαγούλα Ζερέλια) έχει εντοπιστεί προϊστορική ακρόπολη, σύγχρονη με τους οικισμούς στο Διμήνι και το Σέσκλο.
 • Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ , 2,5 χλμ Α από το ομώνυμο χωριό. Σε λόφο σώζονται λιγοστά ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Η Φυλάκη ήταν πατρίδα του θεσσαλού βασιλιά και ήρωα του τρωικού κύκλου Πρωτεσιλάου.
 • Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΟΥ , σε στρατηγικής σημασίας θέση, ανάμεσα στους πρόποδες της Όθρυος και τις ακτές του Παγασητικού κόλπου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ιδρυτής της πόλης ήταν ο βασιλιάς Αθάμας. Ο Όμηρος αναφέρει ότι οι Αλείς έλαβαν μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία. Η Άλος των Κλασικών Χρόνων καταστράφηκε το 346 π.Χ. από το μακεδόνα στρατηγό Παρμενίωνα. Η Άλος των Ελληνιστικών Χρόνων ιδρύθηκε γύρω στο 302 π.Χ. από το Δημήτριο τον Πολιορκητή. Η πόλη, άρτια ρυμοτομημένη, περιβαλλόταν από επιβλητικά οχυρωματικά τείχη, ενισχυμένα με πύργους. Η οικονομία της Άλου στηριζόταν στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Για τις εμπορικές συναλλαγές τους οι Αλείς έκοβαν δικό τους νόμισμα, στο οποίο απεικονιζόταν ο μύθος του ταξιδιού στην Κολχίδα. Η πόλη εγκαταλείφθηκε το 265-260 π.Χ., πιθανότατα ύστερα από καταστροφικό σεισμό.
 • Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ-ΝΕΡΑΪΔΑ-ΑΝΑΒΡΑ , με θέα αρχικά στις πεδινές εκτάσεις του Αλμυρού και στη συνέχεια στους κατάφυτους από πουρνάρια ορεινούς όγκους της Όθρυος.
 • Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΛΜΥΡΟΣ - ΚΩΦΟΙ - ΤΣΑΤΑΛΙ , μέσα στο όμορφο φυσικό ανάγλυφο της Όθρυος - χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.
 • Το ΔΑΣΟΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΛΑΤΗΣ , στη θέση 'Μηλιά', κοντά στην περιοχή Τσατάλι. Θα δείτε εντυπωσιακά, υπεραιωνόβια δέντρα.
 • Το ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ , σε κορυφή της Όθρυος. Ανεγέρθηκε στη μνήμη των αντρών της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους ύστερα από την πτώση αεροσκάφους C-130 στις 5/2/1991. Θα δείτε το εκκλησάκι των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ
 • Το ΧΩΡΙΟ ΒΡΥΝΑΙΝΑ , χτισμένο σε υψόμετρο 520. Θα δείτε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με πετρόχτιστο καμπαναριό αξιόλογης αρχιτεκτονικής
 • Η διαδρομή ΚΩΦΟΙ - ΤΣΑΤΑΛΙ - ΚΟΚΚΩΤΟΙ , μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Όθρυος - δάσος από βελανιδιές, οξιές και πλατάνια.
 • Η ΑΝΩ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ , αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, σε όμορφο φυσικό περιβάλλον, 4,5 χλμ Ν από τους Κοκκωτούς. Σώζεται το καθολικό - τρίκλιτη βασιλική με αξιόλογες τοιχογραφίες 17ου αι. και εντοιχισμένα γλυπτά στην τοιχοποιία. Οι τοιχογραφίες του νάρθηκα χρονολογούνται στο 18ο αι.
 • Η ΚΑΤΩ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ , 17ου αι., αφιερωμένη στον Αγιο Νικόλαο, σε όμορφη τοποθεσία, 6 χλμ ΒΑ από τη Βρύναινα. Σε λόφο κοντά στη μονή θα δείτε τρεις εντυπωσιακούς σταυρούς
 • Η ΝΕΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ , σε ύψωμα κοντά στην Κάτω Μονή της Παναγίας Ξενιάς. Εδώ φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας - λέγεται πως είναι έργο του ευαγγελιστή Λουκά - από την Κάτω Μονή

ΜΟΥΣΕΙΑ:

 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ (τηλ. 21326). Στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο, ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Ιδρύθηκε με τη φροντίδα της Φιλαρχαίου Εταιρείας 'Η Όθρυς'. Περιλαμβάνει επιτύμβιες στήλες, αρχιτεκτονικά μέλη βυζαντινών ναών, αίθουσα αφιερωμένη στην αρχαία πόλη των Φθιωτίδων Θηβών, νεολιθικά αγγεία, εργαλεία και κοσμήματα, ταφικά ευρήματα που χρονολογούνται από τους Ύστερους Πρωτογεωμετρικούς ώς τους Αρχαϊκούς Χρόνους, ευρήματα (αγγεία, σιδερένια και χάλκινα εργαλεία, χάλκινα και αργυρά νομίσματα) από την ελληνιστική πόλη της Άλου. Το Μουσείο διαθέτει αξιόλογη βιβλιοθήκη

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

Γ' κατ.

 • ΑΛΟΣ , 25 κλ., κλιματισμός, τηλεόραση, αίθ. συνεδρίων, πάρκινγκ, όλο το χρόνο [ Πληροφορίες ]
 • ΘΩΜΑΣ , 11 κλ., πάρκινγκ, όλο το χρόνο [ Πληροφορίες ]

KOΛYMΠI : Στην παραλία του Aλμυρού, στην Καράγκιολη και στον Αγιο Ιωάννη

TOΠIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ - ΠANHΓYPIA :

 • Πολιτιστικές εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες
 • Στην Κάτω Μονή της Παναγίας Ξενιάς, πανηγύρι στις 22-23 Aυγούστου
  Το γνωστό σε όλους "Παζάρι του Αλμυρού" το μεγαλύτερο απ' όλη τη Θεσσαλία που γίνεται για 8 ημέρες και ξεκινά από τις 23 Αυγούστου.

ΠPΩTEΣ BOHΘEIEΣ: Kέντρο Yγείας, τηλ. 22222, φαρμακεία, τηλ. 22588, 21237, 22462

XPHΣIMA THΛEΦΩNA : Αστυνομία 23333, OTE 21399, EΛTA 21278. Ταξί 21555

 
    Top     


      NEW
 

      Επικοινωνία
 

      Κάτι να καίει!!
 

       Συναντήσεις

 

 

      Εξωτερικό Link
 
   

Computer Graphics - Spiros ART © Copyright 1996-2005